24 December, 2010

Sekinchan Ikan Bakar


Santekk kannnn???






Aku suka niiiiiii.

Last 2 days aku gi double date dengan BFF Ina aka Kuyi. Her new bf ajak makan kat Setiawangsa. Sangat sedap hokayy! Aku gila ikan bakar, complete dengan air asam and sambal kicap plus ulam. Adoyy, meleleh air liur lah!
This time ada gambar, tapi takde total berapa hengget sebab derang belanja! Aku rasa murah jer kot sebab tengok price list kat menu, affordable. 
(Hehe. Nak ajak orang makan, tapi ntah hape hape jer review. Ngehh.)
Sape suka ikan bakar, gi lah try. Recommended! Konfem tak rugi.. 


Suami nak gi dengar photography talk by Kak Anna and beli buku buku sikit, tapi lambat sampai! Dengan jam..dengan hujan lebat.. Sampai sampai jer sana, talk da abes... Pasrah gila. 
Tapi part amek gambar?? Sentiasa sempat! Hukk3.


Gemoknyaaaaa. Lempang laju laju kang!


Masuk galeri, tengah exhibition pasal orang gusti. Adeh, minat lak aku! Usya tengok sana sini camwhoring sikit, pastu keluar. Gi tengok pameran gambar and artworks, interesting. Aku minat canvas print atas frame pastu buh kat dinding tu, tapi RM28 sebijik. Baik aku buat sendiri. Hehe. Munchkin beli 3 4 bijik buku, aku rembat selai baju. Nice gak! Lima puloh hengget jer pon! =) 

Do i look like a giant to her???
She's kinda nice weirdo person. Petite indeed. 








22 December, 2010

AZAM 2011

1. Memaksa suami quit smoking.
hello, dah kawen kot! Dulu promise lepas kawen nak benti, pastu nanti alasan tunggu pregnant baru nak quit. kaaaaannnnnnn???

2. Taat setia menurut perintah suami.
dengar, tapi macam tak masuk telinga langsung. Kalau masuk pun, sipi-sipi jer. Bila dah kena tegur, emo plak takle terima kenyataan. Tskk

3. Mengurangkan nafsu serakah bersoping. 
paling susah. nuff said.

4. Lebih matang.
ye...tau... Macam budak-budak sangat. Husband selalu cakap tapi..tapi... I know sayang, deep inside, awak suka kan???? kan?? kan??? Ngahaha

5. Jaga aurat.
kurangkan pakai baju//tudung nampak dada. Humm at least, dari sexy//freehair ada gak perubahan ke arah kebaikan.. T_T

6. Sewa luar and deco rumah disamping membuat pot luck.
tak sabar.. tak sabar.

7. Mendapatkan berat badan yang ideal.
nak naik or turunkan??? hmmmmmm.macam nak turunkan! HAHA mengamuk orang tua tu kang

8. Being a better better person.

9. Mengharapkan tahun tahun mendatang lebih baik dari tahun sebelumnya.
eh eh skemanya

10. Baby???
ouh kami tidak berharap. Orang kata, FAMILY PLANNING! Hihi. lek lu. Kalau ada rezeki Tuhan bagi, terima jer.



dah la boolat, mata besar, tudung penyek lak tu. aduh, anak sapaaaaa la ni..  T_T





Wordless Wednesday - Bagan Lalang






15 December, 2010

SS2 Murni



First time pegi. Sedap wooooo! 




Cabonara Spaghetti.
Lamb Chop.
Roti Hawaii.
Jus Nenas.
Ribena Special.
TOTAL : only RM 37!!!


Berbaloi sangat, serious tak rugi. Try lahh!





Happy birthday Munchkin!



Lengan dia? bantal aku.
Poket dia? duit aku.
Hati dia? cinta aku.

Busuk,
tahun ni takde handmade card. Sorry. Tak tau nak buat time bila. Dah awak asek dok melepek sebelah orang jer, tak seprais lah nanti.. hehe. Jom jom malam ni  layan NY ciskek plak eh!! *goda goda* 
Dah muak tau makan kek coklat buat sendiri. 
Birthday orang dah nak dekat ni. Jangan buat sampai orang nangis lagi eh, pleaseee. Malu. Hek hek hek. 
Agak agak kan, orang dapat hadiah dari my wishlist tak??? wink*



06 December, 2010

Wedding BBF - Yanie

Aktiviti hari Jumaat, December 4th 2010 
Pagi pagi buta gerak dari Melaka heading to Bahau, hubster ada job kat sana. Aku tak follow hubby gi buat job, tapi aku men-decide-kan diri untuk lepak kat hotel jer. hehe. Mula mula macam risau. Bahau? Hotel? *ok.diskriminasi di situ...* Tapi disebabkan aku pening tak tido malam tu, tu yang redha jer entah macam mana rupa hotel tu. Sampai sampai jer sana, aku puas hati. RM98/night jer kot!!!


*saje tunjuk hotel cantik yang murah*

Malam tu lepas siap siap, terus gerak balik KL. Aku risau gak, sebab dah la lalu jalan kampung belok belok, takut tak sempat nak gi wedding reception Yanie. Nanti jadik macam hari tu. Gila gila plan nak gi wedding mek Jaja, last last sampai Klate pukul 2 pagi!! Tu semua angkara gerak lambat dari KL. Pasrah gila.. Sorry mek! hehe.

Dah lah hujan all the way, takut sangat kalau terlambat sampai..
In short, we both managed to be there at 9pm.
*tak tau tambah apa lagi. Sila jamu mata dengan gambar.


 Ni time lepas makan, budak budak ni dah tak sabar nak tangkap gambar!

 ''Ok.berdiri lak!!'', kata Elya. Hihi.
eh eh, Xora pun ada!! =)

 Masing masing excited tunggu turn nak pose kat pelamin!


 Dear Yanie, congratulations on your wedding!!
Nice pose from us!! We all love you!

 First time jumpa Yumie, hehe nice meeating you, dear!

 ''Amek dari belakang Amelyn!!", kata Zaila. Hihi

With Elya!

Kish, u takleh lawan mata i yang busat neh!! n pipi jugak * kata mek Jaja* tsk tskk.






P/S: Paling best, time Yanie buat speech,  we all terus WOOOooooo!! masa dia sebut b2b bloggers... HAHAHAH suka tau buat kecoh kat majlis orang!


14 November, 2010

Amazing Race (Asia) ke Broga Hill

Aktiviti hujung minggu - Join Phondok Photography naik Broga Hill at 6.30 am, manusia yang follow lebih kurang 20 kereta. Bila sampai sana, ya Ampun! Macam pesta la wey! Bersusun kereta park kat estet tu... Kalau tak bawak bekal pun, takyah risau! ko nak apa?? Nasi lemak? Eskem? Air kelapa? Macam macam ada! Me and husband semangat beli roti malam tu sebab nak buat egg mayo sandwiches. Takut lapar.. Pastu jangan lupa bawak dua hengget, sebab nanti kena bayar parking!


Lagi 10 minit nak sampai puncak. Aku dah separuh mati. T_T


Dah kat bawah baru ada mood nak gedik gedik tangkap gambar. 
Time kat atas?? Jangan banyak tanya. Grr.


Boleh lak terjumpa ex-schoolmate husband masa tengah panjat bukit, dia wartawan kat NSTP.
*cuba tengok mamat sebelah tu? Kemain eksaited dapat jumpa kawan lama dia..*





09 November, 2010

BTS - RUMAH KEBAYA MALAYSIA Photoshoot

Last Sunday evening, me and Munchkin join assist Fairus in the making of their RKM promo kat Putra Height.  Munchkin bangun bangun pagi tengah hari jer terus mengadap depan pc, tengok update kat fb, email and blog.. Then, dia cakap... 

"Yang, nak ikut tak?" (dia tengok aku dah mandi, tu yang dia ajak. kalau tak, takda makna dia nak bagi aku ikut!)
"Uik. Gi mana?? (As usual, a day before dia akan inform if ada any plan)
"Gi jumpa kak Siti.. Fairus ada buat photoshoot untuk Rumah Kebaya."
HOYEAHHH. nak ikut!! (dengan kadar segera aku terus siap!)


Duduk saje.
pakai baju hitam pun nampak gemuk!! Tertekan. Lepas kawen terus naik 2 kg. Before ni, nak naik 2 paun pun susah. -_-''


OK Hesti, coba buat begini ya!

Sifu bagi tunjuk ajar.

Fairus : Kamarul, try speedlight tu ke bawah sikit!
(hahah. ok tipu.)

Bila dah lama lama, aku dah bosan.  Munchkin tak pegang SLR dia, so dia kata try lah main. Aku pun snap lah! Eh, boleh tahan! *tapi guna setting auto. Hihi*

Aww. Tomey!

Hari tu Khumaera kata muka aku masam. Haaa..amek kau!
*kembang kempis hidung*



After photoshoot, makan kat restoran Mak Jah. Bubur nasi aku tak sedap! Makaroni  Munchkin pun tak sedap! Mak Jah??? Banned! Apa apa pun, its a great new experience for me. Selalu ikut Munchkin gi shoot wedding, convocation.. but now outing gi shoot model.


Do check this out for more. Geram.. 

25 October, 2010

Sneak Peak of the Solemnization






P/S: October 20th - bukan parti liar..tapi pesta air mata.. 


20 October, 2010

I am Mrs. Amelyn now!

Alhamdulillah..
But i have one this thing, paling memalukan, kalut, menyesal, and agak sedih......










































































































































































aku lupa bawak hand bouquet masa gi nikah..
aku punya crystal hand bouquet okayy, pink lagi...
Arghhhhhh! tertekan!!!! cik Belle, cane nak buat ni??????????????
*aku memang minah kalut.. paksa diri terima kenyataan*

19 October, 2010

Bodo ahh ticker!

Apesal ko dah 0 days???
Esok kot baru aku nak gi mesejid!
Aiseyman. Lu bikin gua nebes lebih neh.. Shitttttt!




P/S: ke aku yang bo***??? sebab ticker tu kira hari..bukan jam??? Atoyy. Kau memang minah blur.



 

m e l i n n n © C O P Y R I G H T