04 July, 2010

What's on my mind?????

DIY bunga pahar
setelah mengusya bunga bunga pahar, paling berkenan di hati is nak buat bunga dip, pastu buh pearl kat tengah2. ramai gak aku pasan yang buat. santekk gila kott! agak agak berapa batang kena standby ek???

DIY hand bouquet for nikah 
oh teruja betul tengok yang jenis brooch, button, krystal and crafted paper!! ini takleh jadik! kena try gak buat! aku rasa macam nak try yang kristal tu kot!! time sanding nanti baru guna fresh flower.. ke memang guna hand bouquet yang sama?? ke aku yang ngada ngada nak 2 bijik????

DIY hantaran
since makcik makcik aku ramai yang pandai buat, so aku akan serahkan kerja kerja tersebut pada mereka untuk men-deco. cantik tak cantik??? belakang kira.. janji tak keluar banyak duit, membazir.. =D

DIY guestbook
aku rasa paling patut DIY je bendalah ni.. macam malas nak membazir banyak banyak. since mr.fiance pun pandai bab bab potong mounting board, so dengan senang hati kiteorang nak buat sendrik...

kalau aku mak andam, aku mekap sendrik.. banyak boleh save wooo! my mr.fiance pulak menpunyai keinginan besar untuk meng-shoot pix wedding sendrik.. (gila hape?? ko nak sanding, ko nak tembak gambar jugak?? toksah la berangan!) eeee.sabar jelah.. -___-''


P/S: Ya Allah, bagilah aku kekuatan nak buat semua benda benda ni....



26 comments:

✿ ..natakafisha.. ✿ said...

mak aii.. manyak nye awk nk uat sendirik???
fisha hanya uat kad maceh n' goodift n' hantaran je..
yg len2 sume order suda...
huhuu..
musti jimat kan...
best nye...

Luv like this.... said...

Hola..

membalas kunjugan!!sooo rajin la u ni..DIY B2B.Hsilnye pasti memuaskn hati.Y pasti sila mulakn dari awal yer utk mengelakan msalah di belakang hari...

p/s:berckp dari pengalaman..nk buat tu,buat ni last2 nan ado..:)

amElyn said...

natakafisha : rajin eh?? huhuu.bab bab DIY i macam rajin sket.rasa puas ati kalau dpt buat sendrik. =)
eh u buat doorgift lagi rajin tau!! dah la banyak! =)
i.Allah, selagi boleh jimat jom kita jimat! huhuuu.

amElyn said...

luv like this :
hehee.oh dear!! tu la pasal.another 3 months, agak2 sempat ke nak buat semua tuh????? =P
*wondering pastu gelakkan diri sendrik*
eh babe, nak panggil u apa ni???
thanks for dropping by yer~

Luv like this.... said...

call me farah k....:)

Cikgu ILi said...

Amelyn,
Betul betul.....guestbook tu kalau buat sendiri lagi jimat & kreatif...
Nanti pesan kat Encik tunang....shoot pix honeymoon sendiri la...

amElyn said...

farah : thanks dear!!! mmuah3!

Nadia said...

u kawen biler dear...

Nadia said...

sila amik award..tq dear...
http://nadeeyayoe-journey.blogspot.com/

amElyn said...

nadia : inshaAllah i kawen bln 10 ni.oh cuak cuak!! hehee. u plak??thanks dear for the award. xoxo.

iedayah said...

diy lg jimat yang..u can do it..go amelyn go..hhuhu...u hve been tag 1nce again

^fafau^chipshana said...

babe,i kalo leh sume nak DIY tp mcm da suntuk je mase (ceh alasan dasar perantin pemalas)
tp hantran i still DIY..eh tp bkn i,my mum yg DIY hehe..

amElyn said...

iedayah : tag?? yang..u memang suka dera i kan???? hohoo.ok will do. sgt jimat!! tapi, takut masa tak mengizinkan!!! cuakk.dan dengan rasa bangganya nak bgtau, i blom start pon lagi!! adoyy.

fafau : ahahahahh.i know!!!! tp mmg betul pun yang.my mom pun ckp xsempat.hishh saba jelah.. hihi.

amElyn said...

cikgu ili : puas ati kan shoot pix honeymoon sendrik!!!! hehe.seyes tak saba!! *miangnyaaaa*

gadis jumaat said...

mana nak tengok contoh bunga dip yg letak pearls amelyn? nak nengokkk. ai pon tengah pk samting similar to guestbook, tapi xmo dalam bentuk book. kad or samting kot, yang ai bleh frame later :)))

amElyn said...

gadis jumaat : hi dear! thanks for dropping by.
u tgk kat this link.lawa sgt!

http://bungatelor.com/2010/06/how-to-make-dip-filler-flowers/

@ty_farEd said...

waa...rajin nyer nak DIY sumer... chaiyuk..!!!

amElyn said...

@ty_fared : jgn lah perli.hikhikk.
thanks dear!! semangatt!! =D

Nazreen said...

hi dear, br terbaca comment u...sowwie...sure sure, biler tu ur wedding? drop me an email ya?

amElyn said...

inshaAllah im getting married this coming October.
buh la kat sini ur email sekali..
thanks dear 4 dropping by.

MyRule said...

waaa...good luck sis for this project...Boleh punyer...:)

amElyn said...

huhuhuu.thanks kakmai!!!
mudah2an...hehehee =D

adda_shariff said...

aku pon pikir nak diy guestbook..n hantaran...(sbb tunang hr tuh pon aku cam wat2 sendrik..woha!) great minds think alike nampaknye haha!

(tp taktau nape aku terasa nak gi survey kat khazanah utk guestbook...bibit2 kemalasan sudah dtg...kehkehkeh)

~ thalhazlin ~ said...

huiyo! tangan kretip tak pe dear! good luck ek. cayunk!

♥ balkidz_hunny ♥ said...

chaiyyokk!!
linked n follow u already!! :)

amElyn said...

adda_shariff : same here lah babe! time tunang dulu pun aku byk diy.tu pun total damage dah over rm5k.. pengsan*

thnalhazlin :kretip lah sangatt! huhuu.thanks dear! =D

balkidz_bunny : thanks dear!! n thanks for dropping by too! xx

 

e l i n n n a d n a n © C O P Y R I G H T