11 August, 2010

Super 69 !

kwik apdet! [Part 2]
1. Groom - *takde groom, tak kawen wey!!* DONE
2. Kursus Pra Perkahwinan - *time kat UTM lagi dah pegi.betapa semangatnya nak kawen* DONE
3. Ambil borang kebenaran berkahwin di Pejabat Agama Negeri - *on the wayyy!!*
4. HIV test - DONE *font size paling besar.tanda protest! takleh besar lagi ke?*
5. Nikah oufit - *wahh.dah gi anta tailor!!!! hopefully bila dah siap, aku puas hati* DONE
6. Reception oufit - *esok nak gi pilih and bayar deposit* DONE
7. Bertandang dress - *mr.fiance kata takyah pikir dulu sebab lambat lagi*
8. Photographer - *since mr.fiance adalah incek OP, maka saya tak penah risau tentang ini* DONE
9. Bridesmaids outfit - *belum berkesempatan nak berangan di Jakel bersama cik pengapit*
10. Family's attire during reception - *pakai baju raya* DONE
11. Family's attire during solemnization - *pakai baju raya juga* DONE
12. Hand bouquet - *nak fresh flowers dengan crystal*
13. Bunga pahar - *usya sekali dengan pelamin*
14. VIP doorgift - *my parents punya part.* considered DONE
15. Doorgift/Favors - *my parents punya part.* considered DONE
16. Invitation card - *this weekend baru nak design. APAKAH?*
17. Bedroom set -
18. Wedding shoe(s) - DONE
19. Hantaran - *hujung bulan ni inshaAllah dah complete*
20. Hantaran deco - *masa tunang dulu ada banyak lebih, so pakai balik mana yang menepati tema.if tak cukup, beli lagi.* DONE
21. Pelamin - *plan nak DIY. ada beran???*
22. MUA - DONE
23. Wedding cake - *kena survey kedai area Melaka*
24. Outdoor photoshoot - *belum lagi. arghhh banyak tertangguh!!!!*
25. Honeymoon - *Bali? Thailand? Japan?* 


P/S: yayy! banyak merah!! gumbira! (okayy.sambung tido.lapar sangat...)
        lupa nak wish korang..hehe happy fasting y'all!





10 comments:

@ty_farEd said...

waaa...sudah banyak yang merah n DONE... alhamdulillah.. :)

amElyn said...

@ty_fared : thanks yang! alhamdulillah.hehe its getting more merah pasni... =D

ally said...

wah..gud luck..gud luck..=)

Diyana Didie said...

nice...u kawen syawal yeh? btw, tahniah! owh honeymoon tu apa kata u book air asia to korea for ur pre-honeymoon? tgh offer skrg!

Ogy said...

salam ziarah dan salam ramadhan...

nk komen kat shoutbox tak boley le pulak....tgglkan jejak kat sini je ya....nice blog :)

amElyn said...

ally : thanks dear!! mmmuahh3!

diyana didie : Oct la.after raya kott! hehee.my mr.fiance sangat3 interested with ur suggestion lah babe! hukk3.dia kata sangat berbaloi!

ogy : thanks dear.rajin2 lah singgah.boleh share n gosip2.. =D

Anonymous said...

25. Honeymoon - *Bali? Thailand? Japan?*

*bali -leisure holiday (boring lame2)
*thailand - road trip to 5 or more places 2 weeks maybe?
*Japan - 2nd year anniversary k?

pape pun...lepas bulan 1 baru pk k yang?

-silent reader- =)

amElyn said...

hehe.i love u silent reader!
i loike all the details.setuju sangat! hehe.yup2.tak pikir pun.just buh dalam checklist.legal copy from blogger. =)

ElyaElmo said...

nmyk nyee done amelyn!!
ok..honeymoon of course japann!!!~hua3....atau pun bali...:D

amElyn said...

elyaelmo : alhamdulillah.hehe.tiga2 tempat i nak pegi.tapi tunggu after majlis sebelah lelaki..hukk3.sabar2!!

 

e l i n n n a d n a n © C O P Y R I G H T