17 October, 2010

Checklist yang bravo!

Checklist! [Part lV]
1. Groom - *takde groom, tak kawen wey!!* DONE
2. Kursus Pra Perkahwinan - DONE
3. Borang kebenaran berkahwin di Pejabat Agama Negeri - DONE
4. HIV test - DONE 
5. Nikah oufit - *sad. Baju tak secantik yang aku bayangkan!! Pasrah gak ahhh!* DONE
6. Reception oufit - *gi pick up baju and the accessories on Thursday* DONE
7. Bertandang dress - *mr.fiance kata, takyah pikir dulu sebab lambat lagi*
8. OP - *since mr.fiance adalah incek OP, maka saya tak penah risau tentang ini* DONE
9. Bridesmaids outfit - DONE
10. Family's attire during reception - *pakai baju raya* DONE
11. Family's attire during solemnization - *pakai baju raya juga* DONE
12. Hand bouquet - *for nikah, esok amek kat Seremban from cik Belle. for the fresh flowers, dah order!* DONE
13. Bunga pahar - *DIY kott! takpun carik kat Nilai 3*
14. VIP doorgift - *my parents punya part.* considered DONE
15. Doorgift/Favors - *my parents punya part.* considered DONE
16. Invitation card - *baru Batch 2, aku dah benti. tak larat dah nak send! hukk3. Go. Fly, fly away!* DONE
17. Bedroom deco - *sempoi nak mati, tapi banyak abes duit!!* DONE
18. Wedding shoe(s) - *aku beli je semua kasut sanding, nikah and hantaran. nak tunjuk pun malu, sebab nanti mesti korang kata simple gila! hakk3.tapi aku suka all three of them!!* DONE
19. Hantaran - *2,3 hari before nikah, akan dikerjakan*
20. Hantaran deco - *masa tunang dulu ada banyak lebih, so pakai balik mana yang menepati tema.if tak cukup, beli lagi. Since tema dah lari, so kena beli baru gak! Esok gi Nilai 3*
21. Pelamin - *plan nak DIY. ada beran??? TAK BERAN! hakk3.rasa macam tak sempat jer. sewa sudah!* DONE
22. MUA - DONE
23. Wedding cake - *still mencari bakery area Melaka. Dah book.* DONE
24. Guestbook, TQ Tag, Bunting - *belum lagi. arghhh banyak tertangguh!!!! This week siap!*
25. Honeymoon - *Bali? Thailand? Japan?*


P/S : lagi 3 hari tak done, memang nak kena lempang laju laju.... T_T






2 comments:

SyimaSyaz said...

slow2 k...insyaallah, semua nya OK

amElyn said...

syimasyaz
thanks dear for your concern! =)
mudah mudahan...

 

e l i n n n a d n a n © C O P Y R I G H T