08 October, 2010

Updated!!

Checklist! [Part lll]
1. Groom - *takde groom, tak kawen wey!!* DONE
2. Kursus Pra Perkahwinan - DONE
3. Borang kebenaran berkahwin di Pejabat Agama Negeri - *on the wayyy!!*
4. HIV test - DONE 
5. Nikah oufit - *supposedly gi amek 3 hari lepas, tapi this weekend baru free.* DONE
6. Reception oufit - *gi 2nd fitting on Oct 13th.* DONE
7. Bertandang dress - *mr.fiance kata, takyah pikir dulu sebab lambat lagi*
8. OP - *since mr.fiance adalah incek OP, maka saya tak penah risau tentang ini* DONE
9. Bridesmaids outfit - masih blur.
10. Family's attire during reception - *pakai baju raya* DONE
11. Family's attire during solemnization - *pakai baju raya juga* DONE
12. Hand bouquet - *for nikah, tunggu cik belle siapkan. for the fresh flowers, dah order!* DONE
13. Bunga pahar - *DIY kott! takpun carik kat Nilai 3*
14. VIP doorgift - *my parents punya part.* considered DONE
15. Doorgift/Favors - *my parents punya part.* considered DONE
16. Invitation card - *baru Batch 2, aku dah benti. tak larat dah nak send! hukk3. Go. Fly, fly away!* DONE
17. Bedroom deco - *sempoi nak mati* DONE
18. Wedding shoe(s) - *aku beli je semua kasut sanding, nikah and hantaran. nak tunjuk pun malu, sebab nanti mesti korang kata simple gila! hakk3.tapi aku suka all three of them!!* DONE
19. Hantaran - *2,3 hari before nikah, akan dikerjakan*
20. Hantaran deco - *masa tunang dulu ada banyak lebih, so pakai balik mana yang menepati tema.if tak cukup, beli lagi. Since tema dah lari, so kena beli baru gak!*
21. Pelamin - *plan nak DIY. ada beran??? TAK BERAN! hakk3.rasa macam tak sempat jer. sewa sudah!* DONE
22. MUA - DONE
23. Wedding cake - *still mencari bakery area Melaka*
24. Guestbook, TQ Tag, Bunting - *belum lagi. arghhh banyak tertangguh!!!!*
25. Honeymoon - *Bali? Thailand? Japan?*



8 comments:

mrs zach said...

darling...tahniah!
cayalah 95% done. haruslah kan..20hb tinggal berapa hari je lagi.
have a good rest ok. gi spa sana. manjakan diri. nanti kang muka lebam plak ms sanding.

xoxo

p/s: me macam nak datang la ;p

amElyn said...

mrs zach
thanks!!
DEAR, U SHOULD COME!!!!
*siap capslock lagi*
hihi.sebab all my relative from atok Taha pun datang.(relate u to them,macam ape je kan? hahahah)
i really wanna see u!!! =D
u know how to be here????
hehe.yes.another 12days to be exact! gilek ahhhhh!

i nak gi spa, Thai massage..TAPI mr.fiance tak kasik.dia kata menda2 tu is hubby n wifey stuff! *saba jelah*

k|ree said...

dear, my sis leh wat utk wedding cake..if u terasa nak tya...leh la tgk blog dia...http://delicious-cuppies.blogspot.com

amElyn said...

k|ree
i dah tengok!!! tapi bukan dia kat Cheras ke?? leceh lak nanti nak amek dari Melaka.. =(
ingat nak carik area sini jek..

azian abdullah said...

wah! dah byk yg 'done' nampaknye tu. enjoy the moment dear... :)

amElyn said...

azian abdullah
thanks dear! tu lah kan? tapi belum puas ati..sebab dah dekat, supposedly semua merah!! semua done! hehe.

missbutterfly said...

wah.almost 100% dah tu..rilek2..tenangkan diri..pegi spaa...hahaa

amElyn said...

missbutterfly
ni lagi sorang! ajak aku gi spa...
haisshh.i wish i could..
*aceh.ayat pasrah gila*

 

e l i n n n a d n a n © C O P Y R I G H T