22 December, 2010

AZAM 2011

1. Memaksa suami quit smoking.
hello, dah kawen kot! Dulu promise lepas kawen nak benti, pastu nanti alasan tunggu pregnant baru nak quit. kaaaaannnnnnn???

2. Taat setia menurut perintah suami.
dengar, tapi macam tak masuk telinga langsung. Kalau masuk pun, sipi-sipi jer. Bila dah kena tegur, emo plak takle terima kenyataan. Tskk

3. Mengurangkan nafsu serakah bersoping. 
paling susah. nuff said.

4. Lebih matang.
ye...tau... Macam budak-budak sangat. Husband selalu cakap tapi..tapi... I know sayang, deep inside, awak suka kan???? kan?? kan??? Ngahaha

5. Jaga aurat.
kurangkan pakai baju//tudung nampak dada. Humm at least, dari sexy//freehair ada gak perubahan ke arah kebaikan.. T_T

6. Sewa luar and deco rumah disamping membuat pot luck.
tak sabar.. tak sabar.

7. Mendapatkan berat badan yang ideal.
nak naik or turunkan??? hmmmmmm.macam nak turunkan! HAHA mengamuk orang tua tu kang

8. Being a better better person.

9. Mengharapkan tahun tahun mendatang lebih baik dari tahun sebelumnya.
eh eh skemanya

10. Baby???
ouh kami tidak berharap. Orang kata, FAMILY PLANNING! Hihi. lek lu. Kalau ada rezeki Tuhan bagi, terima jer.



dah la boolat, mata besar, tudung penyek lak tu. aduh, anak sapaaaaa la ni..  T_T





11 comments:

aDieyZa said...

semoga semua azam dpt dicapai.. gud luck!

k|ree said...

hi...a'ah la..lebih kurang kan... :) tp kan, bab dgr kata suami tue..mmg la sukar sebenarnye...hukhuk..sbb kita pun ada pendirian sndr kan..tue yg prob tue... bershopping, tue pun masalh juga...harus...tp,kena pada tmpt..haa...yang dapat baby tue..wajib...hehehehe... :) gudluck dear...xoxo..

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

ahahahaha lawak pn ada semua azam2 tu hukhukhuk...kite serupa..jd mcm budak2 ok per..baru life ni fun kan..dari jd serius..mcm xde life jer pheww...

amElyn said...

adieyza
hi dear!! oh tenkiu3!!! muahhh!

k|ree
hihi.kan?? degil sebenarnyaa.hukk3
soping?? kena beragak. =D
baby dah jatuh hukum wajib eh kak?? hehehehe.gluck jugak untuk akak!!

Atiqah Adnan said...

amelyn dah ade azam.. hee~
hope kita dapat jadi yang lebih baik dari tahun 2010 kan dear..
qah pun nak imrove segala kelemahan lalu.. hee~

ElyaElmo said...

ko mmg photogenic kannn!!!hahha
celah mana ko nk kurusss wehhh???meh meh aku bg tauu ....turun dekat pipi boleh??jhahahaah

yUmIe said...

amelyn,nk tmbh cket..pp pon bulat comel..hehe tp yg tue jgn kurangkn le..aset tuh..comel hokkay=)

sk said...

amelyn.. klu nak suruh hubby quit smoking, cuba suruh dia try mkn 'niquitin'. boleh beli kat farmasi. sbb my tunang mkn, n dh kurang jugak dia smoking..

Putri Qaseh said...

Good Luck Dear..I'allah tercapai..My fiance pun promise after gettin married nak stop smokin...Iyakan je la *Tunduk*

k|ree said...

hahaa...menambahkan umat islam...tp,semua nye terletak pada rezeki Allah swt juga..kita hya merancang... :)

amElyn said...

atiqah adnan
every year mestilah ada azam! tak menjadik tu is not the point, as long kita ada usaha nak improve kan?? =)

elyaelmo
jadahnya photogenic??? HAHAHA.
laki ak memang suka snap candid masa ak makan.dasat gila.makan tak kekaver. HOHO

yumie
pipi boolat??? oh tu tersangat tak dapat dinafikan!! =D
hehe.aset eh?? meh meh tukar dengan i.. hihi

sk
i dah suggest lama dah!!! tapi dia kata mahal, baik beli rokok! T_T

putri Qaseh
thanks a lot dear!! mmuahh3
kan kan?? tu la.layankan jela.kita paksa2 pun kalau dia tanak, tetap tak benti.. tskk

k|ree
hehe.betol! takpe.niat tu baik kak! insyAllah tuhan makbulkan.. =)

 

e l i n n n a d n a n © C O P Y R I G H T