14 November, 2010

Amazing Race (Asia) ke Broga Hill

Aktiviti hujung minggu - Join Phondok Photography naik Broga Hill at 6.30 am, manusia yang follow lebih kurang 20 kereta. Bila sampai sana, ya Ampun! Macam pesta la wey! Bersusun kereta park kat estet tu... Kalau tak bawak bekal pun, takyah risau! ko nak apa?? Nasi lemak? Eskem? Air kelapa? Macam macam ada! Me and husband semangat beli roti malam tu sebab nak buat egg mayo sandwiches. Takut lapar.. Pastu jangan lupa bawak dua hengget, sebab nanti kena bayar parking!


Lagi 10 minit nak sampai puncak. Aku dah separuh mati. T_T


Dah kat bawah baru ada mood nak gedik gedik tangkap gambar. 
Time kat atas?? Jangan banyak tanya. Grr.


Boleh lak terjumpa ex-schoolmate husband masa tengah panjat bukit, dia wartawan kat NSTP.
*cuba tengok mamat sebelah tu? Kemain eksaited dapat jumpa kawan lama dia..*





09 November, 2010

BTS - RUMAH KEBAYA MALAYSIA Photoshoot

Last Sunday evening, me and Munchkin join assist Fairus in the making of their RKM promo kat Putra Height.  Munchkin bangun bangun pagi tengah hari jer terus mengadap depan pc, tengok update kat fb, email and blog.. Then, dia cakap... 

"Yang, nak ikut tak?" (dia tengok aku dah mandi, tu yang dia ajak. kalau tak, takda makna dia nak bagi aku ikut!)
"Uik. Gi mana?? (As usual, a day before dia akan inform if ada any plan)
"Gi jumpa kak Siti.. Fairus ada buat photoshoot untuk Rumah Kebaya."
HOYEAHHH. nak ikut!! (dengan kadar segera aku terus siap!)


Duduk saje.
pakai baju hitam pun nampak gemuk!! Tertekan. Lepas kawen terus naik 2 kg. Before ni, nak naik 2 paun pun susah. -_-''


OK Hesti, coba buat begini ya!

Sifu bagi tunjuk ajar.

Fairus : Kamarul, try speedlight tu ke bawah sikit!
(hahah. ok tipu.)

Bila dah lama lama, aku dah bosan.  Munchkin tak pegang SLR dia, so dia kata try lah main. Aku pun snap lah! Eh, boleh tahan! *tapi guna setting auto. Hihi*

Aww. Tomey!

Hari tu Khumaera kata muka aku masam. Haaa..amek kau!
*kembang kempis hidung*



After photoshoot, makan kat restoran Mak Jah. Bubur nasi aku tak sedap! Makaroni  Munchkin pun tak sedap! Mak Jah??? Banned! Apa apa pun, its a great new experience for me. Selalu ikut Munchkin gi shoot wedding, convocation.. but now outing gi shoot model.


Do check this out for more. Geram.. 

 

e l i n n n a d n a n © C O P Y R I G H T