01 March, 2011

Currently...

  • Gatal tangan buat mende ni. It's fun!!!

This is Chinese Gender Chart.

  • Lose her appetite, from 44 kg up to 48 kg in just a month but now im 45 kg.
  • Dah lepas fasa allergic to rice and onions.
  • Alhamdullilah, pinggang dah tak sakit, bloating mual mual pun dah kurang. Sudah mampu tidur dengan lebih lena.
  • Gila buah mangga, passion fruits, dragon fruits, kurma, prune, orange dan buah-buah yang sewaktu dengannya.





    13 comments:

    Syaida said...

    Ibu...
    I'm soooo happy for u la syg!
    *dh bape kali I ckp?* hihihi..
    pls take care okay...
    miss u babe! miss everyone!!!
    xx!

    amElyn said...

    Syaida:
    hihi. u mesti tak sabar kan??
    u know kan. i macam tak ready nak ada baby in these two years.
    God knows better. Dia bagi awal.
    i terima with open heart.
    takut yooooo sebenarnyaaaaaa!!

    Cik said...

    hehehe~rilex~byk2kan buat bacaan n kajian~

    btw, agak jeles lynn tak kene morning sickness yg teruk~


    lurve rye =)

    Syaida said...

    aah..sgt x saba.
    babe, it's the greatest gift for u syg..i'm sure u'll be well prepared bila baby dah kuar nnti...
    jgn takot babe, baby teman kan u too.
    pls pray for us okay...*tears*

    amElyn said...

    cik rye:
    yup yup! kena banyak menimba ilmu ilmu baru... =)
    ya Allah, kita kena morning sickness yang teruk masa mula mula. lembik sangat ke hape ke tatau la. nak tido nak makan semua takleh. rasa nak nanges jer. =}

    syaida:
    dont worry dear. insyaAllah ada rezeki u nanti.. sabar tau! =)
    yeah.have to think that way.
    tu la.bila rasa nak nangis, selalu ngadu n cakap kat baby, jangan nakal2..ibu nak tido..ibu nak makan..then terus ok. its miracle!!
    tu yang im getting stronger. =')

    Syaida said...

    Rye?

    nk nangis babe...tak tau nk ckp mcme. Rmai giler kwn i yg nk de baby ni...best nyer. nnti smua pun skolah skali...(jauh btol pk).

    Best nyer babe dpt gosok2 perut..weeeeee. can't imagine la...

    amElyn said...

    syaida:
    yup! rye. ehe.
    siap say congrats kat inbox fb.
    so sweet!!
    ishh janganlah macam tu.not nice.
    u kena always be positive and dont be stress n too pushy.
    we just can plan, Tuhan yang tentukan. again, he knows better.

    i jarang gosok perut sendiri compare to ame!! i nak tekan2 perut pun dia marah. sian baby katanya! macam2.. =D

    Atiqah Adnan said...

    qa sampai sekarang tak makan kurma n kismis.. nak makan tapi asyik tak makan-makan alahai... sabar je laa.. oh qa suke PRUNE!

    amElyn said...

    atiqah adnan:
    HAHA.same here! nak minum susu, tapi tadi baru start minum! asek bertangguh! hehe. teruk kan?? jom dear, kena rajin2!! eh ntah ntah baby u sebaya dengan i. bila EDD??

    ♥ balkidz_hunny ♥ said...

    melyn, bile EDD u?
    ehh, bg link gender chart nie. macam best ajer :)

    sila belajar minum susu ye mommy melyn n mommy atiqah :D HAHAHA. kesian baby nanti. i pun start minum mase baby dah 12weeks :)

    amElyn said...

    balkidz:
    i tak ingat the link.
    ce try babyzone.com

    Atiqah Adnan said...

    saya dah start minum susu sehari sekali mommy kidz.. hehe tak best laa anmum.. oh my edd is on 22nd sept laaa.. ^^ bby kita sebaya ke yang?

    amElyn said...

    atiqah adnan:
    i tak minum susu tepung.
    i minum dutch lady!! sedap sikit! hihi.
    ur EDD dekat2 dengan i.
    aiyo nasib baik ada geng! =D
    mine is Sept 15.tapi clash dengan private doc, which is Oct 5.

     

    e l i n n n a d n a n © C O P Y R I G H T