17 March, 2011

EnfaMama A+

Jatuh hati sudahhhhh..



QUICK FACTS:


High calcium to support strong bones and teeth.
  • Iron for formation of red blood cells which carry oxygen to all parts of the body.
  • (I really need this, aku kurang darah.)
  • High folic acid for proper growth and development.

I've been explained by the promoter masa nak capai susu Anmum which is much cheaper. Hehe. Aku mudah loya, so takut kang membazir kalau beli mahal mahal, pastu tak minum. Cerita punya cerita, memang EnfaMama A+ lagi banyak benefits. (So no wonder their price jauh beza.)  
Kakak tu cakap lagi, susu ni boleh buat tambah susu untuk breastfeeding nanti, bagi energy and less fat. Oh satu lagi yang buat aku nak makan Anmum is, badan aku agak kering. So I heard Anmum boleh buat ibu and baby gemuk sikit! Tapi kakak tu kata tak elok sebenarnya. 
Haishhh, konpius makk! Malas pikir panjang, me and munchkin terus amek EnfaMama A+.
Tersangatlah puas hati, rasa pun sedap macam susu Dutch Lady! Nyum nyumm!!





10 comments:

Anonymous said...

enfamama mmg lg much better than anmum coz b4 dis saya ada minum anmum jugak masa 1st month prgnant, then bila nak beli anmum lg ada promoter tu promote enfamama n i pun try. at the same time masa tu ramai customer dr kalangan ibu2 yg dah try enfamama kata mmg susu tu bgus n baby pun sihat n cerdas. apa yg saya dpt lihat is my baby rite now even baru 3 buln nmpk cerdik n sihat, suka ckp2 (dlm bahasa baby la kan), senyum2 n brgurau. now im breastfeed my baby pun still minum enfamama lg, sgt bagus utk ibu yg mnyusu. even d price is much higher then anmum tp trbaik utk baby, anything for baby asalkan sihat, cerdas n cergas..

amElyn said...

anonymous:
u are so damn true!!!!!!!
100% agree.
promoter tu pun ada cakap pasal baby lebih cerdik! i will always try to loyal with it. RM50 je pun kan??
hihi.
EnfaMama A+ rules!! =)))

Nora Anne Burn said...

tul ke babe..?? i mnm anmum..mule2 beli yg plain then now mmg xleh telan susu..nak2 anmum plain..so i tkr beli yg choc..enfamama ni sedap x...?? i mmg xleh nk telan susu lngsung skrg..

amElyn said...

nora Anne:
siannyaa u. yes. its true!!
sedap! tak tipu! at first i nak amek vanilla, tapi promoter tu cakap dah abes. vanilla memang laku.
promoter tu tanya, boleh minum milo tak? i've no problem with that. so dia suggest choc flavour. so memang tak rugi.. i mudah loya tapi susu ni i boleh terima!! =)))

Melissa said...

Oh no, I have been drinking Anmum ! Tak nak jadi gemukkk. Isk. Hehe. Tak perasan EnfaMama ni kat stores kat sini. You're making me think of switching !

amElyn said...

melissa:
HAHA. its true!!!
Anmum contains lots of fat. u can compare their nutrient inside...
i pun tak perasan EnfaMama until the promoter dok explain me about the goods. =D

Anonymous said...

enfamama is da boom, plz try.. i pun bukan jenis org yg suka minum susu, especially susu tepung ni.. tp dsebabkan baby, diriku ini telan aje la, asalkan baby sihat n cukup zat.. lama2 nanti akan biasa..

bitsANDpieces said...

agreed! enfamama a+ sedap sgt! annum..er sorry to say mmg tak sedap lgsg. hehe

Anonymous said...

I haven't gotten pregnant yet,tapi aritu ada mintak kat website Anmum untuk sample. Dapat la 2 peket. Masa mula2 minum, memang rasa uwekk tak sedap. Bukan sebab tak biasa minum susu. Saya mmg suka susu, tapi ntah..rasa anmum pelik. Kali ke-2 minum, baru rasa ok laa boleh telan.

Semalam beli enfamama, 1st time minum rasa, "eh sedapnya!".

Harga tak tahu pulak yang enfamama a bit pricey compared to anmum. Nak try sebab tgok anak sedara minum enfalac (premature baby) sampai enfagrow, subhanallah..bijak sgt budaknya. Ye la, susu ni asbab saja, tapi kita niat ikhtiar bagi yang terbaik untuk anak. So, kalau enfa ni bagus utk budak, enfamama..insyaAllah pun bagus utk bakal mak budak, kan?hehe.

Nadia Jalil said...

Anmum banyak gula sbb tu bby cpt besar mak pon blh gemok so better jgn spe yg pregnant Kalo gula byk sng kena diabetis better jgn

 

e l i n n n a d n a n © C O P Y R I G H T