26 March, 2011

Second check up.

....went so well! Sampai KK Bandar Putra at 8.30 am.
Ada briefing on exclusive breastfeeding. Sian akak nurse tu, KK baru so takde patung lagi.
So dia dok picit picit boobs dia nak tunjuk demo. *aku yang malu lebih*
Timbang berat, naik 500 gram! Yayy! Amek BP, ok normal.
SINCE LAST CHECK UP DARAH AKU NORMAL, SO THIS TIME TAKYAH KENA CUCUK!!!
ya Allah, happy sesangat!!! Tak sia sia doa bebanyak. Tuhan makbulkan.
Pastu just kena amek sample urine, then jumpa nurse untuk check baby dalam perut. Pastu, balik pukul 10 am!! Terus gi tapau roti telur kat mamak, makan kat rumah. Habess...

At week 15
Source : here.


P/S: Tengok baby macam dah besar je kan??? Baby bump aku memang kecit. Risau lak aku. Nurse tak risau plak, asal aku nak risau?? T__T





3 comments:

Amalina said...

15 weeks tu awal lagi dear..nanti tunggu 4/5 bulan..baru betul2 obvious..I dulu pon cemtu gak..dah le takde morning sickness lansung..hari2 belek perut..kenape perut tak besar..hihihi skang ni..sume org ckp, "besarnye perutt..twin ke?" hihihihihi

take care =)

Atiqah Adnan said...

eh.. amelyn dah 15 weeks ke? qa br 13 weeks? ingat qah dulu.. hee edd amelyn bila eak? awal sept ke?

amElyn said...

amalina:
wahhhhhh.bestnyaaaa!! hehe.
thanks dear for the info! really appreciated. =)))

atiqah adnan:
my EDD is sept 15. tapi masa gi jumpa private doc, ada lain sikit sama itu tarikh la kalau compare dgn gov doc. =D

 

e l i n n n a d n a n © C O P Y R I G H T