07 July, 2011

Of Baby Gender.

Kes 1.
A : Pompuan, kau ni asyik makan seafoods jer.. konfem anak laki!
Aku : Iye???

Kes 2.
B : Perut kau terjojol ke depan, tengok dari belakang memang tak tau kau pregnant. Ngandung anak laki ni.. Kalau anak perempuan, lebor ketepi..
Aku : Tu ahh.. siap ada curve lagi nehh! ( sambil tayang body macam model )

Kes 3.
Aku dengan family balik kampung last month, Pakngah ada buat kenduri. So, jumpa lah little cousins and anak-anak buah.

i) Main dengan Que aka Bulat (14 months baby boy)
Aku : Cane, Bulat?? Gaya ''Kita bakor jer, kita bakor jer''..
Bulat : ( Takde respon, buat muka toye. )
Ziqah (adik aku) : Bulat, buat gaya ''Kita bakor jer, kita bakor jer''..
Bulat : ( Terus tersengih sambil buat gaya Usop Wilca menari zapin. )
Aku : Ouhhhhh, sombongnya dengan akak!!!
Bulat : ( Takde respon. )
Aku : Sabar jelah aku dengan budak ni.. Buat tak layan jer dia!
Mak Bulat : ( Gelak. ) Ko tengok, Bulat tanak dengan ko, ngandung anak laki la tuh!
Aku : Gitu eh??


ii) Main dengan Fatihah (8 months baby girl)
Aku : Nak dukung Fatihah!!
Mak Fatihah : Dia melalak kang. Dia dah kenal orang. Dengan sape-sape pun dia tanak, kecuali mak ayah dia.
Aku : Takpe, nak dukung jugak. Geram, comel sangat! 
Aku terus amek dia dari tangan mak dia, elok jer. Tak nangis. )
Mak Fatihah : Eh, nak pulak dia! Sah, kau ngandung anak laki, Long..
Aku : Ishhh, yeke?? 
Ziqah : Meh, nak try plak!
( Fatihah terus nangis. )
Aku : HAHA. Fatihah tanak dengan ko!

Kes 4.
Sepanjang hidup, aku tak penah sentuh wasabi and half boiled eggs. Since pregnant, kemain menggila pulak makan. Kalau boleh nak makan hari-hari. Terikut selera munchkin.
Adakah ini petanda aku pregnant baby boy sebab suka TELUR?? 



P/S: Aku?? Tere gak derang ni main teka-teka..



10 comments:

NahiZ (chynk) said...

...hehehe..
ur case not much different from mine! =)

kalo carry anak pompuan muke kite x berseri2...n rajin make up.

kalo anak laki,..kite look pretty n malas nak make up! =)

Ms check..doc confirm pistol aka bebird!...hahaha

yUmIe said...

i smpai skrg xreti nk teka gender based on perut org..tp rse perut sndri mcm bulat jgk je..haha

~LeeyanaRadhi~ said...

wahhh..he's a boy...sure ur muchkin lompat2 sooke!..hiihhi

Xora said...

mmg seronok berteka teki jantina ni amelyn, tapi at the end, yg penting masa time dah kuar tu. Doktor yg saya jumpa tu, dia kata sepanjang dia jadi doktor, dia dah diuji dgn kuasa Allah byk kali. Ada satu kes tu, scan mmg confirm anak lelaki. Tapi tup2 keluar, anak perempuan. So konklusi dia, sehebat mana pun teknologi, sehebat mana pun petua atau petanda, takde sehebat kuasa Allah. kun fa ya kun :)

hana yoriee said...

hikss..seronok sume main ce teka eyh..haha

LisaLisut said...

omg.."tegang dan terik" nya perut gmbr hiasan tu.rs nyeri n ngilu perut i masa tgk.haha

i rs teka2 yg perut bujur dan menyorok tu bole pakai.almost tepat.hehe ;p

~YUN~ said...

amelyn!boboy ek?blh geng ngn baby yun la cmnie..hehe!

farahfatihah said...

a'ah kan..org2 tua selalu kata cam tu..kalau budak laki suka means ank pompuan..cam tu gak sebaliknya huhuhu

mRs mysarah said...

ni nk story kes my fren yg baru beranak hari tu.

perut dia macam u, means dr belakang tak nampak mcm preggy pown, org kata baby boy.

scan pown doc kata boy.

tup2 keluar, baby girl!

kuasa tuhan kan. takde sape boleh jangka :)

Mawar misswateva said...

lyn, nape kalau suke TELUR lelaki?confuse2..haha.

 

e l i n n n a d n a n © C O P Y R I G H T