22 December, 2011

SHORT TRIP : Cherating, Kuantan, Pahang

1. Sesampai je terus check in. We stayed in Holiday Villa, Cherating. Highly recommended tapi satu jer kurang, maintenance services agak sucks. Pantai kat situ pun bersih, tapi we all tak berani mandi sebab ombak rindu kuat. Tengah musim nak banjir.  
 kat main entrance
 The view
 Laut tengah surut.
Fefeeling jap.

Tempat breakfast.

2. Pastu gi makan kepok lekor, sata and otak-otak kat Pantai Teluk Mak Nik, Kemaman. About 30 minutes dari Cherating. Kat situ banyak gerai, tapi kitaorang main serbu je kedai yang tengah bukak. Tepi jalan je pun tapi boleh nampak laut la.

 Mesti kau tak rasa terliur bila tengok kan?
Ahhh.... janji sedap mabeles!

3. Malam tu dinner kat Tanjung Lumpur, Kuantan. Apa tah nama kedai, lupa. Memang ramai orang, konsep kampung. Tapi tak berapa nak fresh ikan dia. Sebab tu harga murah. Takpelah, berbaloi lah tu.

4. Next day, pegi Turtle Sanctuary. Dah macam program rombongan sekolah. Agak sedih sebab time tu bukan musim penyu telor or baby turtle kedek kedek gi pantai. So gi muzium tengok baby turtles yang dikuarantinkan dari pelepasan ke pantai sebab lahir salah musim. Boleh?

 Big turtle.
 Banyak and comel.
Budak kecit ni melilau mata tengok orang lalu lalang, bukan tengok turtle.

5. Tu je kot nak cite, apa nak tanya boleh tanya. Kalau tanak tanya, sudah. nama kau bedah tetep kau sebelah. eh ok bai.


No comments:

 

e l i n n n a d n a n © C O P Y R I G H T