30 June, 2011

Hospital hunting!

1. Mahkota Medical Centre
Address: No. 3, Mahkota Melaka, Jalan Merdeka, 75000 Melaka, Malaysia.
Tel: 606-285 2999, 281 3333   Fax: 606-281 0560
Email: info@mahkotamedical.com
Managed by: Health Management International Ltd (HMI)
Website: here!


Info gained:
Deposit - RM1000-RM1500 for normal delivery.
             RM3000 for c-sec.
Recommended doctors - Perempuan muslim : X
                                Dr. Wan Yoke Har (P)
                                Dr. S. Selva (L)
                                Dr. Ahmad Saifuddin b. Ahmad Yahaya (L)
Antenatal class - Available at Physiotheraphy Department.
Since I'm gonna use 2 bedded room, it costs around RM2000-RM3000 for normal delivery, covers up to 36 hours.
[Rate: RM100/hr]
Meaning, lepas bersalin boleh lagi nak rilek-rilek dalam hospital sebab bayar untuk sehari setengah. HAHA
Untungnya, if baby ada masalah (kena stay), no extra charge lah kan?

We both decided to choose this one! InsyaAllah. Dekat dengan rumah family aku, kalau derang bosan tunggu lama, boleh gak merayau kat Mahkota Parade. Sebelah je pon!


2. Pantai Hospital Ayer Keroh
Address: No. 2418-1, KM 8, Lebuh Ayer Keroh, 75450 Melaka, Malaysia
Tel: 606-2319 999    Fax: 606-2313 299
Email: hpak@po.jaring.my
Website: here!


Info gained:
Deposit - RM2000 for normal delivery.
             RM4000 + RM500(baby) for c-sec. [Separate bill]
Recommended doctors - Dr. Nor Hanisah Mohd Said (P)
                                Dr. Vishnu (L)
Antenatal class - Available.
Since I'm gonna use 2 bedded room, it costs around RM1500-RM3000 for normal delivery, covers within 24 hours.
[Rate: RM100/hr]
Meaning, lepas bersalin dah kena discharged. Dok lama, kena bayar.

Yang ni jauh sikit kalau nak ke Jusco lama atau Mydin. parking pun macam susah.


3. Putra Specialist Hospital (Melaka) Sdn. Bhd.
Address: 169, Jalan Bendahara, 75100 Melaka, Malaysia.
Tel: 06-283 5888    Fax: 06-281 0518
Website: here!

Tak jumpa tempat!!! HAHA.






29 June, 2011

Wordless Wednesday - Pregnancy Weight Calculator

I love doing this.
This is my chart. 
See? see?? I am truly exactly 53 kg now! *pengsan*


To all mommy to be, you can try it here.



15 June, 2011

Wordless Wednesday - Tasik Idaman

Tempat makan ni merangkap tempat riadah sekali.

Gambar amek dari Google.

Udang Sambal Petai.
Ketam Goreng Berlada.
Sotong Goreng Tepung.
Kailan Ikan Masin.
Ayam Goreng Kunyit.
Siakap Tiga Rasa.
Siakap Stim Asam Limau.
Kerang Bakar.
Jus Tembikai (1 Jag)
Air Carrot Susu (1 Jag)
TOTAL = RM310.40



11 June, 2011

Updates in bundle!

Lama sangat tak update. Takde mood. Nak blogwalking? Apetah lagi..
Main game kat Facebook?? Hehehe... jangan tanya. Laju jer.
Macam macam sebenarnya berlaku sepanjang 2-3 minggu ni. Aku update sikit yer!



1. Our second trip ke Utara.
Munchkin ada job kat sana, client merangkap kawan kitaorang jugak masa kat UTM dulu. Sonok, sebab aku tak penah jumpa sawah padi depan mata.




BIG CONGRATS to NANAB!!


We all gerak dari Kedah at 12 AM, after had dinner, lepak, borak dengan kawan kawan. Tiga hari kat sana. On the way back, we all decided nak singgah Penang sat. Jalan jalan tapi nasib tak berapa menyebelahi. Had an accident there at 3 AM. Terus buat report police. Alhamdulillah, nothing serious happened. Budak mamak tu jer luka kat kaki sket. Dia bawak motor.



Since report siap on the next day, we all terpaksa hold satu hari kat Penang. So gi lah checked in kat Tune Hotel. Teringin. Best wooo! Murah pun murah.




Ni masa dah nak balik. Nampak tak building warna merah belakang tu? Tu lah dia Tune Hotel.




2. At week 23.


Since the Day 1, I gained 5 kilos but still people hard to find that I'm really pregnant. Huwaaaaaa, tertekan! Korang nak aku gemuk cane lagi???? Aku dah makan banyak hokayy! Bra dah kena beli size baru, jeans dah tak boleh button, perut dah makin besar eventhough badan tak berubah mana. Pipi and muka maintain, bulat macam pancakes!







3. Monthly checkup.
Next week ada check up. Nak try buat kat Melaka, survey sekali tempat nak deliver. Boleh scan baby sekali. Super duper excited dah ni nak tau gender!!! Boy or girl, aku tak penah kesah. Janji anak ibu sihat.. kan???




 

e l i n n n a d n a n © C O P Y R I G H T