09 January, 2012

More Reasons To Get Pregnant

KEMULIAAN IBU MENGANDUNG DALAM ISLAM
1. Dua rakaat solat wanita yang hamil lebih baik dari 80 rakaat solat wanita yang tidak hamil.
2. Wanita yang hamil dapat pahala puasa disiang hari & pahala ibadat dimalam hari.
3. Wanita yang bersalin dapat pahala 70 thn solat & puasa serta setiap kesakitan pada satu uratnya, Allah bagi satu pahala haji.
4. Sekiranya wanita meninggal dunia dalam masa 40 hari selepas bersalin ia dikira sebagai mati syahid.
5. Wanita yang beri minum susu badannya kepad anaknya akan dapat 1 pahala daripada tiap titik susu yang diberikannya.
6. Wanita yang beri minum susu badannya kepad anaknya yang menangis maka Allah beri pahala satu tahun pahala solat & puasa.
7. Kalau wanita menyusui anaknya hingga cukup tempoh 2 setengah tahun, maka malaikat dilangit khabarkan berita bahawa syurga wajib baginya.
8. Seorang ibu yang menghabiskan masa malamnya dengan tidur yang tidak selesa kerana menjaga anaknya yang sakit dapat pahala seperti membebaskan 20 orang hamba.
9. Wanita yang tidak cukup tidur pada malam hari kerana menjaga anaknya yang sakit akan di ampunkan oleh Allah akan seluruh dosanya & bila dia hiburkan hati anaknya Allah beri 12 tahun pahala ibadat.
Source : Here

*Rindu nak pregnant lagi. (ya Allah, dengar baby Adri ni mau dia merajuk!)

3 comments:

farhana shamsuddin said...

Rs nyer not now kot .... still kelam kabut mnguruskn si kecik ni...seronok preggy but nk jg dia yg fenin..tambah2 dia wat hal tgh mlm....huhuhu

♥ balkidz_hunny ♥ said...

oiii, kebetulan, aku dah simpan entry yg serupa dalam draft! HAHAHA.
sebab ko dah post! aku malas publish. k bai! peluk cium utk adri!
utk mommy adri, cubit pipi sendiri!

amElyn said...

farhanna :
yeke?? alhamdulillah baby Adri tak meragam lagi.. senang jaga dia.. janji cukup susu! heh

mek balkidz :
hahahahah. baik! tang cubit pipi sendiri tu.. tak lah kan!!! =D

 

e l i n n n a d n a n © C O P Y R I G H T