07 April, 2012

Suami, mak dan anak saya yang comel

Munchkin busy join wedding expo kat PWTC start Jumaat sampai Ahad (b2b gi lah terjah!), so dengan menghantar anak bini dia ke Melaka adalah satu tindakan yang sangat brilliant! Memang itu yang di nantikan oleh bininya. Dapat bermanja dengan mak pak dia. Heh

Tadi baby Adri bangun nak susu. Biasalah, nangis manja gitu tapi suara kuat so satu rumah boleh dengar. Maknya belum sempat nak netekkan, dok selak baju, nenek dia yang tengah tidur kat bilik, dengar jer laju laju masuk bilik sebelah tengok si cucu. Konon nak dukung, nak pujuk. Maknya cakap, eh takpe. Dia nak susu jer pun. Bila dah dapat susu, senyaplah dia. maka tak sempatlah nenek nak kelek walaupun tangan nenek dah dok hulur hulur nak angkat. Hihi comel tau mak ni pagi pagi buta cenggini. Rindu sangat lah tu.

Sekarang aku tengah batuk teruk, so asal aku batuk jer mesti si Adri ni akan datang and kiss pipi muka aku semua. Kalau time tengah tidur, dia akan tersedar and datang landing kepala kat tangan or peha aku or mana mana body part aku yang asal boleh dia nak mengimpit. Pandai tau, dia tahu aku demam and dapat batuk dari dia. *terharu*


4 comments:

yUmIe said...

haa jom berjimba.ekeke

alaa bijaknye adri.hehe..iman pn skrg nk susu tetgh mlm die nanges ala2 org tdo xlena gitu.dlu xpn.if nk susu just kaki tgn die je bergerak2 cm org rimas.kekdg dh bg susu pn nanges2 ngade2 lg.kne tepuk dlu bru diam.ngade tau:|

Syima Syaz said...

baca ur blog mmg rasa tak sabar nak tunggu si kecik ni keluar dari perut. tp biar la dia matang dulu, baru keluar...=)

btw, baby u mmg sgt2 comel!

amElyn said...

yumie :
jom!! haha petang tadi baru lepas gi MP!! kan? makin besar, baby makin kurang nangis. so kita as a mother kenalah alert anak nak apa. pastu makin besar, makin ngada! geram kadang! haha

syima syaz :
thanks a lot. hehe insyaAllah, your time will come! tapi seriously memang tak sabar nak dapat anak kan? i dulu tertunggu gak lah bila nak deliver.. nak tunggu the moment.. enjoy your time okayy! sure u will be satisfied!

thezaila said...

ooohh sooo suwit baby adri...

 

e l i n n n a d n a n © C O P Y R I G H T