12 April, 2012

Talking about Breastfeeding Part #1

Ingat lagi budak ni?

Fina dah 5 tahun but still breastfeeding. Ngada tak? Susu mak dia bukan banyak mana dah pun. Dia kurang makan, susu formula memang tak penah minum. Macam-macam mak dia try, tapi semua tak sesuai. So tu yang banyak bergantung harap pada susu badan (sahaja).

Last weekend masa aku balik Melaka, kebetulan dia dengan mama dia pun ada balik Melaka. Datang visit atuk, sebab atuk kan tinggal dengan parents aku.
So aku saje tanya dia, hisap tetek lagi tak? Dia cakap kita dah besar, kita dah tak hisap dah.
Aku pun haa baguslah. Malu tau dah besar hisap nenen lagi. Dia gelak jer.
Sepanjang 2 3 hari tu, aku memang langsung takde nampak dia hisap nenen.
So aku pun tanya mak dia, macam mana Fina tiba-tiba stop nenen? Boleh plak?
Mak dia cakap, bila masa dia benti?? Hisap lagi!! 
and I'm like, hahaha yeke? dia cakap dah tak hisap.
Dia malu dengan hang la tu. Hang kan selalu sakat dia. Kau tau apa dia cakap dekat acik hari tu?
Tite tungguuuuu jer takyong balik tey-ell. Dah lama ni tite tak gentel.

HAHAHA. Bertuah punya budak!


11 comments:

ettyzukhair said...

hahaha!! tite...like my sis balik tadika pon nenen lg hehehe

farhana shamsuddin said...

5 tahun? humanggaihhh.. i dulu pu sampai 3 th je.. champion la dia

e.t.t.y said...

haha comel. macam kawan office i pun, dia menyusukan anak sampai sekarang. dah darjah satu dah pun. stop pun sebab kawan i tu pregnant anak ke dua. even tak keluar susu, tp still anak dia nk nyonyot gak. nasib anak pompuan.

Putri Qaseh said...

Sooo cute la fina tu..my younger brother dulu smpai umur 6 tahun isap nenen..tapi they will stop once masuk kindergarden..

Qistin Fadzin said...

OMG comel gila ok tite!

yUmIe said...

haha comel + kelakor..jgn le iman smpi ke besor cmtu nk nyonyot lg.hahaha

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

comelnye anak u..ikhlas nie!!

Sya Sakura said...

OMG, so comell!!! Pandainya menjawab, pastu ngelat takmo ngaku... haha..

Fathiyah said...

super comel! ada member i cite adik dia dulu nenen sampai dah masuk tadika. siap ckp kalo blh nak bawak nenen gi skolah. hehehe

Fathiyah said...

super comel! ada member i cite adik dia dulu nenen sampai dah masuk tadika. siap ckp kalo blh nak bawak nenen gi skolah. hehehe

kayrul-shah said...

lamanya menyusu..mesti sedap nenen mamanya tue..anak kayrul menyusu badan 3 thn 1/2...dapat adik terus stop. rasanya kalau takde adik mesti macam tu gak..hehehe

 

e l i n n n a d n a n © C O P Y R I G H T