08 June, 2012

Perihal Anak.

Tak payah lah kau nak dengki anak aku still a fully breastfeed baby. Tu rezeki dia, biarlah. Kalau lepas ni dia kecut pun, yang kau nak sebok sangat kenapa? 

Tak payah lah kau nak larang aku bagi anak aku makan ayam. Takut obesiti katanya. Eh kau penah tahu tak, aku dulu masa kecik, memang bulat badan semangat tapi bila dah besar sikit baru badan hot slim shady (gittew)? penah tahu? tak kan? Kau dah tengok daddy dia besar mana? 

So, senang cakap, anak ni, perkembangan fizikal dan mental dia lain-lain. Faktor jantina, usia, peer, surrounding, baka semua kena amek kira. Kau tak boleh nak samakan anak kau dengan anak aku. 
Anak kau, anak kau. Anak aku, anak aku.
Cuma kau kena tahu, setiap anak tu ada kelebihan dia tersendiri. Bersyukurlah dengan nikmat yang Tuhan dah bagi tu, jaga amanah Allah tu dengan baik. Tak payah lah kau nak dengki dengan aku sangat sebab aku pun

tak penah kesah anak kau tak pandai crawl.
tak penah kesah anak kau halus.
tak penah kesah anak kau .... eh kau takde anak lagi.

Walaupun pumpkin omey aku ni baru 8 bulan, slightly bigger than others (or some older ones) he is a brainy little baby. Mungkin lebih bijak and tak pemalas macam anak kau. Okbai





 

m e l i n n n © C O P Y R I G H T