18 March, 2014

Full term.

Yes, the baby can come anytime by now. So nervous but excited more. Hehe

Talking about the gender? Ahah, not going to announce here. Surprise lah sikit.

Masih lagi mencari-cari nama yang sesuai. The more you browse, the more headache you got. Hewhewhew dah pening nak pilih mana satu. Now dah tambah another one criteria, nama yang Adri boleh sebut, means nama tu bukanlah nama yang berbelit lidah. Hihi

Of the preparation, rasanya adalah dalam 80%. Nampak sangat ketidakadilan disitu kan? Dulu masa first baby semangat beli itu ini awal-awal, sampai berlebih tak berpakai. So turun kat adik jelah. Tinggal nak cukupkan barang mommy dia jer. Pastu shop barang adik sikit. I iz seronok pegang baju kecik-kecik macam baby doll ni. Hehe

About my condition plak, Alhamdulillah so far so good. Current weight pun dah 58.5 kg. Membesar dengan jayanya tapi baby macam kecik sikit la. Last checkup doc kata baru 2 kg. Abehh macam-macam obat dia suruh makan, nak tengok ada progression ke tak. Redha.

Tunjuk gambar perut sikit.

Now selera makan dah kelaut balik. Aku rasa punca dia is aku masak kat rumah hari-hari. Aku taktau lah kalau ada orang yang berselera makan masakan sendiri, tak kira lah sedap ke tak sedap. Ke cane? Sometimes, kena request kat husband nak makan nasi goreng or bihun sup kat kedai. Takpun bubur McDonalds ke. Barulah okay, tapi takkan hari-hari nak makan luar? Boleh jemu jugekkk. Yang sebenarnya, mak sendiri masak yang takkan penah jemu. Mak buat sambal tumbuk ikan bilis goreng ikan masin pun dah boleh makan 3 pinggan. Hmmm sedapnyaaaa.

Okay, off topic.

Sekarang ni tengah teringin sangat nak makan bubur kacang ada durian. Macam best jer. Huhu dah request kat mak. Tak sabo lak kan?

Pasal hospital bersalin plak, hehe aku dah tukar plan. Insya Allah book di An-nur Specialist, checkup dengan Dr. Fatimah. Nice, friendly and soft spoken lady. Okay kot sebab aku taktau lah apa beza dia dengan Dr. Khamsiah.

Nak update abang Adri plak?
Huhu. Anak bujang aku sorang tu, makin menjadi-jadi loyar buruk dia. Makin banyak cakapnya. So far, I'm satisfied with his development. Bukanlah nak membeza-bezakan, cuma aku rasa, my opinion Adri got a great opportunity when his mother's around him every single time.
His first smile.
His first walk.
His first word.
Even his first tantrum, semua depan mata.
I feel blessed. #proudmom

Aku kan suka layan borak dengan dia. So macam-macam benda boleh cakap.

Ibu, nak ibu punya game.
No, I charge my phone.
How about papa punya game?
Also cannot, papa's charging his phone.
(Sebenarnya saja je tipu, tanak bagi dia main)
Semua charge, charge, charge....
(Sambil buat muka sedih)

Hahaha, rasa nak tumbuk je budak kecik tu tau!

Dia punya favourite is "Ibu nak makan apa?"
Aku rasa adalah in every 2, 3 hours dia akan datang kat aku and tanya benda tu. Kemain risau agaknya ibu dia susah nak makan. Haha tapi bagus jugak. Bila aku jawap, saja jawap kuat-kuat bagi papa dia dengar so that papa dia boleh gi beli. Hewhewhew

Ibu nak makan apa?
Ibu nak makan Ezzy!!! (saja nyakat dia)
Ibu nak makan Ezzy? Mana buwehh makan Ezzy!

Huhuhu, dia kalau cakap Malay, either baku or sebutan tak berapa betul tapi kalau English, jelas and perfect with the slang. Haha nasib lah nak, janji paham bila orang cakap. Kan?



posted from Bloggeroid

6 comments:

。+゚o。. Puan Dot . 。o+゚。 said...

tak sabra nak tgk adik adri.. sure dia comel mcm adri...

shaheeda said...

semoga dipermudahkan semuanya alin, adri, you'll be a big brother sooon, abang long kawasan.. hihi

Melin Fork said...

Aku pun tak sabar dot!! Huhu insya Allah.

Melin Fork said...

Thankyou so much dear.
Hehe tu lahh. Tak dapat bayang cane dia jaga adik dia. Ke buli? Haha

Ibu Najla said...

Omg!! Soalan yg sm dgn my dotter suke tanya. Ibu nak makan ape? Hahaha. Lawak... I selalu pikir dia nk main jd waiter kat kedai makan...

Melin Fork said...

Hahaha. Concern sungguh, risau ibu dia kalau x makan. Haha

 

e l i n n n a d n a n © C O P Y R I G H T