31 March, 2014

Still here, on week 38

The baby hasn't ready to come out yet. Sokay, Take your time, my little babeh!!
Alhamdulillah, so far so good. Mommy je yang macam dah tak larat sangat bawak perut. This time, at down below rasa sakit sikit la bila banyak berjalan. Renyah sangat agaknya.

Last week dah gi second checkup di An-nur Specialist, Bangi. Everything's fine. Baby in tummy weighted 2.35 kg from 2 kg but still below average. Sobs. The doctor asked to drink extra milk, haha up to 3 glasses per day. Dari rasa nak muntah sampai dah okay, alah bisa tegal biasa.

Multivitamins pun dah tak pernah miss, nak increase berat baby punya pasal. Alhamdulillah, ada jugak hasilnya. Phew.

Nak update apa lagi?

Oh yes, baby dah kat bawah cuma belum engage. Done CTG, heartbeat pun okay. Nurse tanya, kenapa kena buat CTG? Doktor dah seluk ke? Huarghhhh, itu adalah hint bahawa next checkup confirm kena VE. Hewhewhew.

Abanglong excited tunggu adik keluar. So far, dia behave jer tapi makin mengada tu ada lahh. He's very funny now, just like daddy. Both are my baduts kat rumah.

There is a situation masa tunggu turn nak jumpa doctor masa checkup hari tu. Aku geli hati sangat.

Ada this one little boy, around 4 years old berlari-lari dalam klinik. Depan belakang, depan belakang dia buat bising. Yang si bujang aku ni tengah ralit main phone, layan Pocoyo. There were times jugak dia dok pandang-pandang budak tu tapi takde pulak dia pi join sebab phone is much more interesting agaknya. So aku pun tak kisah lah. Better dia dok diam daripada buat bising. Aku pun senang jaga. Hewhewhew

Agaknya bila dia dah rasa annoying, kacau concerntration dia, dia pun bersuara,

Hey, hey stop!! Wait wait!!
Takmo lari-lari. Stop!

Sambil buat signal, angkat tangan suruh stop depan dia.
Hahaha, satu klinik dok perhati gelakkan perangai dia. Aku macam malu jugak, takut mak pak budak tu terasa tapi nak buat macam mana. Aku tak suruh pun, dia mandai-mandai tegur budak tu. Haha entah mana dia dengar benda tu entah.

posted from Bloggeroid
 

e l i n n n a d n a n © C O P Y R I G H T