06 March, 2016

Pretzel jer pon

10 tahun lepas. 
Dalam kereta, tapau McFlurry Oreo. Tengah sedap menyuap, dia bukak cerita. 
"Dulu ex suka main suap-suap McFlurry ni"
Aku terkedu. Terus stop makan. I mean, seriously stop makan. 5 tahun tak sentuh.
Husband nganjing, alahai apesal nak jeles? benda lama kot.
I know, dia dah terlepas cakap.
It's not about jealousy, it's like satu benda yang buat kau rasa loya. Paham tak?
Mungkin aku yang over, imagine lebih sangat. Until now, memang aku tak penah beli. My son used to love it, I don't mind. Cuma aku jer yang tak membeli. 

Semalam punya cerita plak. 
Aku beli pretzel Auntie Anne's. All time favourite. Beli dua jenis yang berbeza.
Balik umah, husband dah bedal satu yang paling sedap rupanya.
Aku dah kecewa teruk. Taknak makan yang satu lagi.
Alih-alih dia kata nak keluar.  Rupanya balik-balik jer bawak lagi 2 ketul. My most favourite. Eh, dia beli kat mana ni? Setahu aku, paling dekat lah kalau nak dapat kena gi IOI Mall. Hmmm, malas pikir.
Expectation?
Ko melting sebab dia (berusaha) pujuk ko balik.
Reality?
Masih aku tak sentuh. He keeps on saying sorry and (again) teasing me.
Merajuk? Nope. Not at all.
Ni cerita pasal hati yang dah kecewa. Bunyi macam poyo jer kan? Tapi lebih kurang macam tu lah rasa dia.

Things in mind, why you make things hard? Kenapa kau buat dia rasa bersalah dengan benda ciput?
Am I hard to please?
Am I too complicated? Absolutely no. Maybe.... yes.

Kepada pretzel Auntie Anne's, see you in another world.
I know I can. 
U are just like a McFlurry to me.

No comments:

 

e l i n n n a d n a n © C O P Y R I G H T